2012. december 21., péntek

Közös edzések



Közös edzések

Novemberben került először megrendezésre egy nyílt, országos edzés Budapesten, aminek az volt a célja, hogy a felmérje a hazai csapatok érdeklődését a buhurttal kapcsolatban. Ezen az alkalmon ugyan még kevés ember vett részt, de megállapodtunk abban, hogy van értelme foglalkozni ezzel a dologgal, és ha nem is minden héten, de minden hónapban meg kell ismételni ezt az összejövetelt.
Azóta megrendezésre került a második edzés is, amin már megduplázódott a létszám (elértük a 20 főt és még többen jelezték, hogy a jövőben, szívesen részt vennének az edzéseken)!

De miről is szól egy ilyen közös edzés?

 A csoportos illetve egy az egy elleni küzdelmek gyakorlásán kívül alkalmat biztosít arra, hogy megbeszéléseket is tartsunk. Megvitassuk a közösséget érintő kérdéseket, ismerkedjünk, ötleteket cseréljünk, tanuljunk egymástól.

Az edzéseken a HMB rendszer egy kissé lebutított változatát alkalmazzuk, hiszen figyelembe kell venni a csapatok eltérő felszerelését. Az edzéseken való szabályokról később. 

Az edzéseken a fő hangsúly a mérkőzéseken van, és nem a technikák elsajátításán, hiszen arra havi egy alkalom nem lenne elég. Emiatt fontos, hogy minden résztvevő a hónap többi részén is készüljön és eddzen a saját csapattársaival.

Unod már, hogy csak a saját csapat társaiddal vívhatsz? Szeretnétek megvívni másokkal is? Vagy nincs kivel buhurtoznod? Akkor itt a helyed! 

Mi kell ahhoz, hogy valaki részt vehessen egy edzésen? 

Minimum követelmény:
- Sisak
- Gambezon
- Kesztyű (mind két kézre a pajzsosoknak is!)
- Fegyver
- Egy kék és egy piros karszalag

Tekintettel, arra hogy idehaza mennyire friss ez a stílus és mennyire kevés embernek van megfelelő felszerelése egy igazi HMB csatához, emiatt a szabályokat a következő képen módosítottuk:
-          - Fegyverek közül csak az egykezes illetve másfél kezes kardok használhatóak.
-          - Tilos a gerinc, a nyak és az ízületek támadása
-          - Deréktól lefelé csak az támadható, aki megfelelő lábvérttel rendelkezik.

Mi az ami még ajánlott? 

Balesetek mindig történhetnek, emiatt a fogvédő és a szuszpenzor erősen ajánlott! Illetve szállítási nehézségek ide vagy oda, aki csak teheti hozza le a teljes felszerelését! Minél jobban bevagyunk páncélozva annál biztonságosabb a buhurt és annál élvezetesebb.  Mellesleg, a felszerelést is szokni kell, ilyen körülmények között is.

Hamarosan kerülnek fel képek az edzésekről, addig pedig két videó a decemberi alkalomról:



A harmadik közös edzés időpontja Január 13.


Eddig megjelent csapatok: 

Hollószárny Lovagrend - Szeged
Mathias Rex
Nyugati Gyepük Pajzsa 
Zsongvölgyi haditorna és hagyományőrző egyesület

Crux ALba
Mare Temporis
Norde Gard
Ferrus Lupus 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése